Reviews Awards
Facebook Instagram

Press

Fijne Nederlandse keuken met verrassend resultaat,
prima beleving Score 8,1

In page Fijne Nederlandse keuken met verrassend resultaat, prima beleving
Zaak in hartje Amsterdam in twee trapgevelpanden anno 1614. De restauratie heeft wonderen verricht. Alles is weer tot in de puntjes verzorgd en dat merken ze aan de toeloop van veel buitenlandse gasten en zakenmensen. Yves van der Hoff brengt de internationale stijl qua keuken, maar gebruikt voornamelijk Nederlandse en regionale producten. Hij noemt het zelf de ‘fijne Nederlandse keuken.’ Eenvoudig, smakelijk en fijn. Vooral het totale smakenplaatje is hier opvallend. Je blijft elk ingrediënt afzonderlijk proeven. Ook de sauzen zijn van hoog niveau, evenals de cuissons van elk gerecht. Een en ander geeft een verrassend resultaat. Dit is veel meer dan een toeristenrestaurant. De wijnkaart is uitstekend, met items van over de hele wereld. De combinaties zijn zonder uitzondering van een hoog niveau, met vullende wijnen en de rijke smaak van het gerecht. Eigenaar en gastheer Jim van der Hoff (vader van) is een groot liefhebber en dat zie je op de wijnkaart terug. Bediening en zo zijn hier op niveau, met veel aandacht voor de gasten. Kwaliteit, locatie en beleving verzachten de hogere prijsstelling.

Very good Standard

Het authentieke interieur van deze twee trapgevelpandjes (1614) heeft de tand des tijds mooi doorstaan, de open haard met bijpassende tegels is zeer gezellig. Het contrast met het bord is groot: de gerechten zijn modern en gedetailleerd. De jonge chef werkt vooral met Nederlandse producten en wordt terecht geroemd. – De inspecteurs van de MICHELIN Gids.

De Silveren Spiegel 14.5/20

Nabij Centraal Station ligt het verborgen pareltje De Silveren Spiegel gerund door het echtpaar Van der Hoff, hun zoon en executive chef Yves. In het 17e-eeuws intiem-huiselijk pand komt een aantal verfijnde Hollandse gerechten op tafel. We proeven mooie amuses, lauwwarme paling in het groen, precies goed gegaard en gerookt, wilde eend uit Nederland en koolraap in zoutkorst, met witlofcompote, eigeelcrème, hazelnoot en jus van eekhoorntjesbrood. Het dessert met dropmousse is zacht, zoet, knapperig, fluffy en zout: een perfecte harmonie. We roemen de jonge talentvolle chef die met uitmuntende ingrediënten kookt. Tel daarbij op de perfecte timing van de bediening – goed geïnformeerd op zowel het culinaire vlak als op gebied van de wijn maar ook op de hoogte van de historie van het pand – en je hebt een topavond te pakken.

Kattengat 4 -6, 1012 SZ Amsterdam, +31 (0) 20 624 65 89 info@desilverenspiegel.com
Copyright © 2018 De Silveren Spiegel. All Rights Reserved.